TEKNOFEST

Genç Mücitlerimizle Ankara Teknofestteyiz…

2023 yılında deprem bölgesi yaralarına merhem olmak için yaptığımız çalışmalardan hemen sonra, Ankara Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST çalışmalarına başladık. Bu konuda birçok öğrencimizle görüşüp, Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak alt yapı desteğimiz ile mezun olan öğrencilerimizin projelerini fuarda sergiledik.

TEKNOFEST etkinliğimizin amacı; yaratıcı bursiyer öğrencilerimizin başarılı teknolojik projelerini stantımızda sergileyerek iş bulmalarına destek vermektir. Burada, Merve Saylam ve Furkan Özkan’dan bahsetmek isterim…

Kimyacı Merve Saylam: Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olan Organik ve Mekano Kimya alanında kendini geliştiren Merve, son sınıf projesi için özellikle İnorganik Kimya ve Yarı İletkenler üzerinde çalışma yapmıştır. Devamında Mezogözenekli Silica Cdo iletken ve Transparan ince filmlerin üretimi üzerinde tespit ettiği yeni gelişmeleri standımız da sergilemiştir.

Otomotiv Mühendisi Furkan Özkan: Gazi üniversitesi otomotiv mühendisliğinden mezun olan ve küçüklüğünden beri hep üretken olmaya çalışan Furkan bu çalışmalarını mesleğine yansıtmıştır. 2021 yılında TÜBİTAK Elektrikli Araç Yarışlarına katılarak bu alandaki tecrübesini ilerletip, Teknofest’e de katılmıştır. Hurdalıklardan toplanan malzemelerle benzinli ATV tarzı aracı, Katlanabilir Campervan ve elektrikli motosiklet yaparak standımız da sergilenmiştir. Standımızda ki çalışmalar çok ilgi görmüştür.

Sevgili gençlerimiz çalışmalarınızın başarılarla dolu olmasını ve aranıza başka arkadaşlarınızın da katılmasını dilerim.

Ankara TEKNOFEST projesine katılmak bir dernek olarak bizleri çok mutlu etti. Zira teknolojik bir etkinliğin içinde neden dernek var diyenler oldu. Varız. Neden mi? Ülkemizde böyle araştırmacı gençlerimiz olursa, bu gençleri de biz tanıdıysak tabi ki varız.

Gençler lütfen aramıza katılın. Destekçiniz olmak bizleri mutlu edecektir. Sizler için biz varız.

Eğitim eğitim eğitim…

2.Projelerimiz

Köy/Şehir kadınları Projesi (Uzat Elini Projesi)

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde toplum içerisinde var olan eksiklikleri ve ihtiyaçları görerek bu ihtiyaçlara uygun çözümler üretmeyi amaç ediniyoruz. 

Gerçekleştirmek istediğimiz bu projemizle birlikte kırsal kesimde yaşayan kadınların sosyal hayata katılıp daha aktif bireyler olmalarını amaçlıyoruz. 

Yaşamsal olan birincil ihtiyaçlarını karşılayabilen fakat ikincil (sosyal) ihtiyaçlarına odaklanamayan kırsal kesimdeki kadınların bu ihtiyaçları maddi kaygı gütmeden karşılamalarını sağlayacağız. Bu şekilde kendini geliştirme fırsatı sunduğumuz kadınlarımız öncelikle yakın çevresi olan ailesini sonrasında da uzak çevresini olumlu yönde etkileyecektir.

İhtiyaçlara karşılık vermenin psikolojik boyutuna bakacak olursak; kendisini ailesine adayan ve yaşadığı kırsal bölgeden çok nadir uzaklaşan ya da hiç uzaklaşamayan kadınlarımızın da kendileri için bir şeyler yapmaya hakkı olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda onları desteklemeyi amaçlıyoruz. Dernek ve bakanlık işbirliği ile maddi boyutu düşünmeden kendilerini geliştirme fırsatı sunmak istiyoruz.

Bir diğer amacımız da kırsal bölgede yaşayan köy kadınlarımızla şehirde yaşayan dernek üyelerimizi bir araya getirmektir. İki kesimin de birbirinden farklı hayat tarzında olmaları neticesiyle en iyi öğrenmenin bu şekilde olacağını düşünüyoruz. Böylece farklı toplum kesimleri arasında uzlaşmayı sağlamış olacağız.

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Bakanlıkla işbirliği içinde toplum içerisinde var olan eksiklikleri ve ihtiyaçları görerek bu ihtiyaçlara uygun çözümler üretmeyi amaç edindiğimiz bu projede amacımızı büyük oranda gerçekleştirdik. 

Uygulamaya başladığımız bu projemizle birlikte kırsal kesimde yaşayan kadınların sosyal hayata katılıp daha aktif bireyler olmalarını sağlamaya başladık. 

Yaşamsal olan birincil ihtiyaçlarını karşılayabilen fakat ikincil (sosyal) ihtiyaçlarına odaklanamayan kırsal kesimdeki kadınların bu ihtiyaçları maddi kaygı gütmeden karşılamalarını sağladık. Buna en bariz örnek olan faaliyetlerimiz Sağlık Günü ve Beypazarı Gezisi faaliyetlerimiz oldu. Yapılan bu etkinlikler sayesinde kadınlarımız ihmal ettikleri sağlık konuları hakkında bilgi edinebilecekleri uzmanlarla tanışmış oldular. Uzmanlarımızın birebir verdikleri iletişim bilgileri ile her zaman ulaşabilecekleri bir doktor tanıdıkları olmuş oldu. Beypazarı Gezisi ile ise maddi bütçe ayıramadıkları için gidemedikleri bir faaliyet gerçekleştirerek onları yoğun köy ortamından uzaklaştırıp sosyal bir ortama dahil ettik ve oldukça rahatladıklarını gözlemledik. Bu şekilde kendini geliştirme fırsatı sunduğumuz kadınlarımız öncelikle yakın çevresi olan ailesini sonrasında da uzak çevresini olumlu yönde etkilemeye başladı.

İhtiyaçlara karşılık vermenin psikolojik boyutuna bakacak olursak; kendisini ailesine adayan ve yaşadığı kırsal bölgeden çok nadir uzaklaşan ya da hiç uzaklaşamayan kadınlarımızın da kendileri için bir şeyler yapmaya hakkı olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda onları desteklemeyi amaçlıyoruz. Dernek ve İçişleri  bakanlığı işbirliği ile maddi boyutu düşünmeden kendilerini geliştirme fırsatı sunmuş olmamız bu amacımızı sağlamamıza olanak sağladı..

Bir diğer amacımız da kırsal bölgede yaşayan köy kadınlarımızla şehirde yaşayan dernek üyelerimizi bir araya getirmektir. İki kesimin de birbirinden farklı hayat tarzında olmaları neticesiyle en iyi öğrenmenin bu şekilde olacağını düşünüyorduk. Proje kapsamında bunun büyük oranda gerçekleştiğini gördük.

1.Proje Tanışma Toplantısı Dernek yönetiminin köyü ziyareti ve karşılıklı tanışma etkinliği yapılmıştır. Bu ziyaret, köy konağında gerçekleştirildi. 

2.Sağlık günü

  • Ebe Hemşire
  • Fizyoterapist
  • Psikiyatri doktoru

40 kişilik araç, çay-kahve yiyecek giderleri, su, pet bardak-tabak, şeker, bardak su, dezenfektan-maske,  Sağlık kiti(maske, dezenfektan) hediye edildi.

3.Köy kültürünü tanıma günü 

 Köylü kadınlarımızın sorunlarını dinledik . Onların şalvarlarını giyinip, kültür aktarımı yaptık.

4.Beypazarı gezisi (Yaşlı Bakım Köşkü)

Köy ve şehir kadınları birlikte gezmeye başladı.

5.KADIN HAKLARI GÜNÜ

Psikolog-Anne/Baba/Çocuk Eğitimi

Avukat-Kadın Hakları

6.Nallıhan gezisi

(İğne Oyası)

7.Polatlı gezisi

Samimiyet, içtenlik, dostlukla birliktelik.

8.ANITKABİR ZİYARETİ

  

İkinci Projemizde Sonuçlandırılmıştır.

Çalışma İçişleri Bakanlığına teslim edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Projelerimiz

Aktif Genç Projesi

Aktif Genç Projesi, derneğimizin dernek bursiyeri öğrencileri ve dernek üyeleri için yazılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan bir projedir. Projenin amacı dernekle bağlantısı olan gençlerin ve dernek üyelerimizin kişisel gelişimine ve kariyer planlamasına destek olmaktır. Dernek olarak maddi destek verdiğimiz öğrencilerimizin manevi olarak da yanında olmak istiyoruz. Bunun için proje kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlama ve mezuniyet sonrasında iş bulma sürecine yardımcı olacak eğitimler düzenleyip dernekle olan iletişimi arttırmaya yönelik etkinlikler yapmayı hedefliyoruz.

Projemizde yer alacak eğitim ve etkinlik faaliyetleriyle öğrencilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bilimsel eğitimlerle öğrencilerin öğrenim hayatlarına katkıda bulunup günlük hayatlarında ve iş hayatlarında da kullanabilecekleri bilgi birikimini sağlamaya çalışacağız. Yapacağımız kültürel faaliyetlerle ise öğrencileri toplum içerisinde daha aktif sosyal birey olmaya yönelik teşvik etmek istiyoruz.

 PROJE HEDEFLERİMİZ

 Hedefler Projeye katılacak olan öğrencilerimizin,

  • Kişisel gelişimine ve kariyer planlamasına destek olarak öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamak,
  • Maddi olarak desteklemeye çalıştığımız öğrencilerimize manevi olarak da destek olmak,
  • Mezuniyet sonrasında iş bulma sürecine yardımcı olacak eğitimler düzenleyerek öğrencilerimizin iş hayatı konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamak,
  • Eğitim ve etkinlik faaliyetleriyle öğrencilerin yaşam kalitesini yükseltmek,
  • Bilimsel eğitimlerle öğrencilerin öğrenim hayatlarına katkıda bulunup günlük hayatlarında ve iş hayatlarında da kullanabilecekleri bilgi birikimini sağlamak,
  • Yapacağımız kültürel faaliyetlerle ise öğrencileri toplum içerisinde daha aktif sosyal birey olmaya yönelik teşvik etmek,
  • Dernekle olan iletişimi arttırmak.

bu alanlarda gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz.

Proje kapsamında:
4 Eğitim
1 Atölye
3 Gezi
faaliyeti planlanmıştır.

GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMLAR

8. Tarihi Ankara ve Çevre Gezisi - Projenin Kapatılması

Dernek Adı: Uzat Elini̇ Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği̇
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi̇
Etkinliğin Adı: Tarihi Ankara ve Çevre Gezisi – Projenin Kapatılması
Etkinliğin Yapıldığı Alan: Ankara Polatlı İlçesi
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi̇: 02.08.2021
Saat:09.30-16.00

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin gezi etkinliği olan Tarihi Ankara ve Çevre Gezisi – Projenin Kapatılması saat 09.30’da otobüsün hareket etmesi ile başlamıştır. Etkinlik yüz yüze, Ankara Polatlı İlçesi gerçekleştirilmiştir ve saat 16.00’da sonlandırılmıştır.

Gezi süresince Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olan ve 22 gün 22 gece süren Dünya harp tarihinin en uzun savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi ve Frig başkenti Gordion’a ev sahipliği yapan topraklarımızı yerinde görme ve oluşan milli havayı teneffüs etme fırsatını deneyimli personeller eşliğinde ziyaret ettik. 

Gezi Programı 

  • Ankara’dan Polatlı’ya intikal
  • POTA Müzesi’nin gezilmesi
  • Sakarya Zafer Anıtı ve Şehitlik Ziyareti
  • Öğle Yemeği
  • Duatepe ve Sakarya Meydan Muharebesi Genel Anlatım
  • Halide Edip ADIVAR Kadın Kahramanlar Müzesi
  • Ankara’ya Dönüş 

Bu etkinlikle birlikte Aktif Genç Projesi tamamlanmıştır.

7. Doğa Yürüyüşü - Çöp Toplama Etkinliği

Dernek Adı: Uzat Elini̇ Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği̇
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi̇
Etkinliğin Adı: Doğa Yürüyüşü – Çöp Toplama Etkinliği
Etkinliğin Yapıldığı Alan: Kızılcahamam – Soğuksu Milli Parkı
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi̇: 01.07.2021
Saat:09.00-15.00

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin doğa yürüyüşü etkinliği olan Doğa Yürüyüşü – Çöp Toplama Etkinliği saat 09.00’da otobüsün hareket etmesi ile başlamıştır. Etkinlik yüz yüze, Kızılcahamam – Soğuksu Milli Parkı gerçekleştirilmiştir ve saat 15.00’da sonlandırılmıştır.

6. Yaratıcı Drama Eğitimi

Dernek Adı: Uzat Elini̇ Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği̇
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi̇
Etkinliğin Adı: Yaratıcı Drama Eğitimi
Etkinliğin Yapıldığı Alan: Dernek Binası-Yaratıcı Drama Atölyesi
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi̇: 29.06.2021
Saat:11.00-17.00

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin atölye etkinliği olan Yaratıcı Drama Eğitimi saat 11.00’da başlamıştır. Eğitim yüz yüze, dernek binasının yaratıcı drama atölyesinde gerçekleştirilmiştir ve saat 17.00’da sonlandırılmıştır.

Eğitime öncelikle tanışma oyunları ile başlanmıştır. Bu tanışma oyunları katılımcılar arasındaki iletişimi güçlendirmek ve birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı sunmak amaçlı yapılmıştır.

Eğitimin Kazanımları:

Karışık bir grupta arkadaşları ile iletişim kurabilme,
Grup içindeki arkadaşlarına güvenme,
Yaratıcı drama yöntemi ile projenin farkına varma,
İletişimi güçlendirme.

Bu kazanımlar kapsamında tanışma, karşılıklı güvenme, farkındalık oluşturma ve proje amaçlarını içselleştirme konularını dikkate alan oyunlar oynanmıştır. Bunların ardından canlandırmalar doğaçlama şeklinde yapılmıştır.

Değerlendirme kapsamında katılımcılar doğaçlama oyunlar sergilemiş, şiir ve slogan yazmıştır.

5. Anıtkabir Ziyareti

Dernek Adı: Uzat Elini̇ Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği̇
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi̇
Etkinliğin Adı: Yaratıcı Drama Eğitimi
Etkinliğin Yapıldığı Alan: Dernek Binası
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi̇: 29.06.2021
Saat:11.00-17.00

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin atölye etkinliği olan Yaratıcı Drama Eğitimi saat 11.00’da başlamıştır. Eğitim yüz yüze, dernek binasının yaratıcı drama atölyesinde gerçekleştirilmiştir ve saat 17.00’da sonlandırılmıştır.

 

Eğitime öncelikle tanışma oyunları ile başlanmıştır. Tanışma oyunundan sonra; eğitmen katılımcılara ‘hangi tanışma yönteminde zorlanıp hangi tanışma yöntemini kolay yaptığını sorarak geri dönüşler aldı. Bu tanışma oyunundan sonra ismin baş harfi ile nesne söylemek ve aynı zamanda kendini tanıtan bir hareket yapıp tanışma oyununa devam edilmiştir. Oyuna daha sonrasında duygular da katılmıştır. Kişilerin duygularını ifade etmesine olanak sağlanmıştır. Bu oyunların ardından hareketlerle ‘merhabalaşma oyunu’, ‘müzik eşliğinde selamlaşma’ şeklinde tanışmaya devam edilmiştir. Bu tanışma oyunları katılımcılar arasındaki iletişimi güçlendirmek ve birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı sunmak amaçlı yapılmıştır.

Kazanımlar:

Karışık bir grupta arkadaşları ile iletişim kurabilme,
Grup içindeki arkadaşlarına güvenme,
Yaratıcı drama yöntemi ile projenin farkına varma,
İletişimi güçlendirme.

Bu kazanımlar kapsamında tanışma, karşılıklı güvenme, farkındalık oluşturma ve proje amaçlarını içselleştirme konularını dikkate alan oyunlar oynanmıştır. Bunların ardından canlandırmalar doğaçlama şeklinde yapılmıştır.

Değerlendirme kapsamında katılımcılar doğaçlama oyunlar sergilemiş, şiir ve slogan yazmıştır.

Eğitim sonunda proje, dernek ve eğitmenimiz hakkında katılımcılardan geri bildirimler alınmıştır.



5. Anıtkabir Ziyareti

Dernek Adı: Uzat Elini̇ Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği̇
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi̇
Etkinliğin Adı: Anıtkabir Ziyareti
Etkinliğin Yapıldığı Alan: Anıtkabir
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi̇: 16.06.2021
Saat:10.30-1300

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin gezi etkinliği olan Anıtkabir Ziyareti saat 10.30’da resmi tören ile başlamıştır. Törenin ardından rehber eşliğinde Anıtkabir gezildikten sonra saat 13.00’da ziyaret tamamlanmıştır.
Etkinlik, pandemi sürecinde gerçekleştiği için maske-mesafe-temizlik kurallarına dikkat edilmiştir. Salgın sebebi ile katılımcı sayısı da sınırlı tutulmuştur.
Etkinlik sonrasında öğrencilerimizden gelen bazı geri dönüşler şu şekildedir:

Feyza S.
‘Benim için Anıtkabir gezisi güzel ve anlamlıydı. Rehber sayesinde yeni bilgiler edindim. Sizinle tanıştığıma çok memnun oldum.’

Görkem B.
‘Uzat Elini Derneği’nin çok değerli kimseleriyle, en değerli kişiyi, Büyük Atatürk’ü ziyaret etmek benim için çok özel oldu. Sürekli o kutsal mabede giderek, Büyük Türk’ü anmalıyız ve bunu bize sunan derneğimize teşekkürlerimi sunuyorum.’

Cansever D.
‘İlk defa Anıtkabiri bir rehber eşliğinde tören yaparak gezme fırsatı sağladığınız için teşekkür ederim. Çok güzel bir gündü emeği geçen herkese teşekkürler.’

Hüseyin C.
‘Öncelikle dernek üyeleri çok samimiydi kendimi hiç yabancı gibi hissetmedim. Bu benim dernekle olan ilk etkinliğimdi. Ayrıca gezi de çok keyifli ve bilgilendiriciydi, Anıtkabir’i daha önce rehber ile gezme fırsatım olmamıştı.’

4- Camaltı Boyama Atölyesi

Dernek Adı: Uzat Elini̇ Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği̇
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi̇
Etkinliğin Adı: Camaltı Boyama Atölyesi
Eğitmen: Gülçin KILIÇ
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi̇: 06.04.2021
Saat:11.00-16.00 

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin atölye etkinliği olan Camaltı Boyama Atölyesi Gülçin KILIÇ tarafından saat 11.00-16.00 saatleri arasında Dernek binamızda yüz yüze gerçekleştirilmiştir.

Atölye için dernek salonumuz salgın kurallarına uygun olarak düzenlenmiş ve hijyen kurallarına uygun planlanmıştır. Eğitmenimiz boyamanın yapım aşamalarını öncesinde tarif etmiş ve sonrasında da herkesle tek tek ilgilenerek metotları öğretmiştir.

3- Sunum Teknikleri̇ ve Stres Yönetimi̇ Eğitimi̇

Dernek Adı: Uzat Elini̇ Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği̇
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi̇ Etkinliğin Adı: Sunum Teknikleri̇ ve Stres Yönetimi̇ Eğitimi̇ 
Eğitmen: Cansu Durmuş
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi̇: 02.03.2021
Saat:14.00

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin eğitim etkinliği olan Sunum Teknikleri ve Stres Yönetimi Eğitimi Cansu DURMUŞ tarafından saat 14.00’da GoogleMeet programı üzerinden online olarak gerçekleştirilmiştir.

Eğitim iki kısım olarak planlanmıştır; ilk kısım Sunum Teknikleri, ikinci kısmı ise Stres Yönetimi’ne ayrılmıştır.

Sunum Teknikleri Eğitimi

  • İçerik Hazırlanması
  • Sunum ve Dinleyiciler
  • Bu Sunumu Neden Yapıyorum, Amacım Ne?
  • Anlattıklarınız Dinleyicilerin Anlayabildikleri Kadardır
  • Sunum Akışı İyi Planlanmalı
  • Sunuma Hazırlık, Heyecanı Yatıştırma İpuçları
  • Sunumda Şekil Özellikleri̇
  • Sunum Anı
  • Göz Teması
  • Beden Dili, Etkili Ses Tonu
  • Kendiniz Olun
  • Sahnede Duruş
  • Soru-Cevap Bölümü
  • Sık Yapılan Hatalar

Stres Yönetimi Eğitimi

  • Modern Toplumun Hastalığı: Stres
  • Stres Nedir?
  • Stres ve Stresör
  • Stres Sırasında Organizmada Meydana Gelen Değişiklikler
  • Stresin Belirtileri
  • Stres Yönetimi

 

Stres, bireyler üzerinde etki yapan ve onların davranışlarını, başka insanlarla ilişkilerini etkileyen bir kavramdır.  Stres, durup dururken ya da kendiliğinden oluşan bir durum değildir. Ortada stresi tetikleyen bir uyarıcı olması gerekir. Ortamdaki değişen durumlardan her birey etkilenir. Fakat her bireyin olay ve durumdan etkilenme düzeyi aynı değildir. Bu durumun bireyden bireye farklılık göstermesinin başlıca sebepleri; kişilik özellikleri ve biyo-kimyasal yapı farklılıklarıdır.

Stresle etkili bir biçimde başa çıkılması gerekir. Stresle başa çıkmada herkes için iyi olan ortak bir çözüm yolu yoktur. Her insanın zayıf noktası, devamlı olarak strese maruz kaldığı zaman açık veren zayıf bir yönü vardır. Bundan dolayı, kişi kendi kişilik ve yaşam tarzına uygun olan yöntemleri bulup denemelidir.

Sunum boyunca yukarıdaki konular üzerinde durulmuş, son kısım da soru-cevap bölümüne ayrılmıştır.

Bu eğitim, projemiz dâhilinde yapılması planlanan eğitim kategorisindeki bir etkinliktir. Covid-19 pandemi sürecinden dolayı eğitimimiz yüz yüze yapılamayacağı için etkinliğimiz online ortama taşınmış ve GoogleMeet uygulaması üzerinden gerçekleşmiştir.

2- Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği (SGK)/ Mobbing

Dernek Adı: Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi
Etkinliğin Adı: Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği (SGK) ve Mobbing
Eğitmen: Nevin Karlı
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi: 02.02.2021 
Saat:14.00

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin ikinci eğitim etkinliği olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği/SGK ve Mobbing SGK Şefi ve aynı zamanda Mobbing Analiz Uzmanı olan Nevin KARLI tarafından saat 14.00’da GoogleMeet programı üzerinden online olarak gerçekleştirilmiştir.

Eğitim kapsamında;

  • İnsanlar Ne İçin Çalışırlar?
  • 657
  • İstihdam Şekilleri Nelerdir?
  • Çalışan Memur Tipleri Nelerdir?
  • Görevde Yükselme Nedir ve Görevde Yükselme Sınavı Nedir?
  • Unvan Değişikliği Sınavı Nedir?
  • Görevde Yükselme Sınavı İçin Gereken Genel Şartlar Nelerdir?
  • SGK Görevde Yükselme Nasıl Oluyor?
  • Görevde Yükselme Sınavları Düzgün Bir Şekilde Uygulanmazsa Neler Olur?
  • Mobbing Nedir?
  • Mobbing Ne Değildir?
  • Mobbing Mağdurları Kimler Olabilir?
  • Mobbingde Amaç Nedir?

Eğitim esnasında bu konular hakkında bilgilendirme yapılarak eğitimin son aşaması soru- cevap bölümüne ayrılmıştır.

1- Online Kariyer Planlama ve Özgeçmiş Hazırlama Eğitimi 5 Ocak 2021 Tarihinde Yapıldı

Düzenleyen: Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
Projenin Adı: Aktif Genç Projesi
Etkinliğin Adı: Kariyer Planlama ve Özgeçmiş Hazırlama Eğitimi
Eğitmen: Gaye Akkuş
Proje Koordinatörü: Cansu Durmuş
Eğitim Tarihi: 05.01.2021 
Saat:14.00

Uzat Elini Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Aktif Genç Projesi’nin ilk etkinliği olan Kariyer Planlama ve CV Hazırlama Eğitimi Gaye Akkuş tarafından saat 14.00’da GoogleMeet programı üzerinden online olarak gerçekleştirilmiştir.

  • İş yaşamına geçildiği zaman takip edilmesi gereken iş arama yolları,
  • İş arama sürecinde önceliklerimiz neler olmalı,
  • İş arama sürecinde mezun olduğumuz alanın yanı sıra alternatif iş imkânlarına ne derece açık olmalıyız,
  • İş sektöründe işverenin yeni mezundan beklentileri neler,
  • Mülakat sürecine nasıl hazırlanılmalı, nelere dikkat edilmeli,
  • Mülakatlarda hangi durumlar bizleri ön plana çıkarır,…

Eğitim süresince bu ve buna benzer birçok merak edilen konu hakkında bilgilendirme yapılarak eğitimin son aşaması soru- cevap bölümüne ayrılmıştır.

Bu eğitim, projemiz dâhilinde yapılacağı planlanan eğitim kategorimizdeki bir etkinliktir. Covid-19 pandemi sürecinden dolayı eğitimimiz yüz yüze yapılamayacağı için etkinliğimiz online ortama taşınmış ve GoogleMeet uygulaması üzerinden 32 kişinin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Eğitim Proje Koordinatörümüz Cansu Durmuş tarafından açılış konuşması ile başlamış ardından da dernek başkanımız Zekiye Özmut’un proje açılış konuşmasını yapması ile devam etmiştir. Ardından Gaye Akkuş eğitime başlamıştır. Eğitim planlandığı gibi bir saat otuz dakika (90 dk) kadar sürmüştür.